ΠΑΤΡΑ: Ολοι μαζί για τον Μιχάλη! Βοηθήστε να σωθεί το παιδάκι

 


Αλληλεγγύη, φιλότιμο, ενσυναίσθηση, ανθρωπιά! Τέσσερις λέξεις που έρχονται κατευθείαν στο μυαλό μας με αφορμή την προσπάθεια που ανέλαβε η ποδοσφαιρική ομάδα του τμήματος της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών για να στηρίξει τον μικρό Μιχαήλ ένα αγγελούδι από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, το οποίο ταλαιπωρείται από καρκίνο του ήπατος και χρειάζεται να μεταβεί άμεσα σε κέντρο υγείας της Γαλλίας για να κάνει μεταμόσχευση.

Στο κάλεσμα των φοιτητών ανταποκρίθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή μια μεγάλη ομάδα κόσμου, από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα και τον αντιπρύτανη Μάρκο Μαραγκό μέχρι φοιτητικές ομάδες και συλλόγους από διάφορες περιοχής της Πάτρας. Τι σημαίνουν όλα τούτα; Το ότι η αλληλεγγύη δεν έχει χαθεί ακόμη στον κόσμο. 

Ηταν ιερό καθήκον μας να μπούμε μπροστά και να βοηθήσουμε την οικογένεια του μικρού Μιχάλη», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα  ο Νίκος Λαζόπουλος, εκ των πρωτεργατών για τη διοργάνωση της αυριανής φιλανθρωπικής εκδήλωσης και προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. «Καλούμε όλη την κοινωνία της Πάτρας, όχι μόνο τον κόσμο του Πανεπιστημίου, αλλά όλους τους συνανθρώπους μας, να έρθουν στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο και να στηρίξουν έμπρακτα την εκδήλωση. Ορίσαμε για εισιτήριο το ποσό των 3 ευρώ, ένα πολύ μικρό και συμβολικό αντίτιμο δηλαδή, και πιστεύουμε ότι όλος ο κόσμος μπορεί να το καλύψει και θα ανταποκριθεί και θα δείξει την αλληλεγγύη του» σημείωσε ο Ν. Λαζόπουλος και πρόσθεσε: «Ο στόχος μας έγκειται στη συλλογή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου χρηματικού ποσού για να καλυφθεί μέρος των εξόδων της οικογένειας προκειμένου ο μικρός Μιχαήλ να μεταβεί άμεσα σε κέντρο υγείας της Γαλλίας για να κάνει μεταμόσχευση ήπατος».

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ 6Μ.Μ. 

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση θα διεξαχθεί αύριο στις 18:00 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Αντίπαλες θα είναι οι ομάδες του Πανεπιστημίου Πατρών και του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ιδρύματος. Να σημειωθεί ότι την περιπέτεια του μικρού Μιχαήλ και της οικογένειάς του έφερε στο προσκήνιο η εθελοντική οργάνωση «Παιδική Χαρά» που ευαισθητοποιείται ενεργά στην αρωγή παιδιών που έχουν την ανάγκη μας.

Σχόλια