Δημήτρης Κόκοτας: Από το καρδιακό επεισόδιο στην επικοινωνία με το περιβάλλον 34 ημέρες μετά


 Με ευχάριστα νέα ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα για τον Δημήτρη Κόκοτα, αφού φαίνεται πως επικοινωνεί μερικώς με το περιβάλλον και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

Ενάς μήνας έχει περάσει από το σοβαρό επεισόδιο που υπέστη ο Δημήτρης Κόκοτας και τον οδήγησε διασωληνωμένο σε καταστολή στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με ευχάριστα νέα για την οικογένεια του αγαπημένου τραγουδιστή, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, φαίνεται πως έχει ανακτήσει μεγάλο μέρος των αισθήσεων του, καθώς διατηρεί ανοιχτά τα μάτια του, ενώ αντιδρά και σε βαθιά ερεθίσματα.

Οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, μα μιλούν για μεγάλη πρόοδο και πως όλα δείχνουν ότι θα επανέλθει πλήρως, αφού καταφέρνει και στηρίζεται στον εαυτό του αναπνέοντας χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Κόκοτας δεν μπορεί να έρθει ακόμη σε πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν μιλά.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Κόκοτας το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαρτίου ενώ βρισκόταν στις πρόβες του J2US, αισθάνθηκε εντελώς ξαφνικά έντονη αδιαθεσία με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Για 8 λεπτά, ο τραγουδιστής δεν είχε καρδιακό παλμό, ενώ ο εγκέφαλός του δεν λάμβανε οξυγόνο. Οι διασώστες κατάφεραν να τον επαναφέρουν και με την άφιξή του στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε.

Οι πρώτες αξονικές που έγιναν στο νοσοκομείο είχαν δείξει ότι δεν υπέστη κάποια εγκεφαλική βλάβη, ενώ έγιναν επανειλημμένες απόπειρες να τον αποσωληνώσουν, χωρίς επιτυχία. Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του τραγουδιστή είναι η σύζυγός του Κατερίνα, η οποία ελπίζει να συνέλθει σύντομα και να τελείωσει ο εφιάλτης αυτός για την οικογένειά τους.

Τις τελευταίες ώρες τα πρώτα θετικά μηνύματα ήρθαν από την Εντατική του Γεννηματάς, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να αποσωληνώσουν και να ξυπνήσουν τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος μάλιστα έχει δείξει και μεγάλη πρόοδο, αφού καταφέρνει και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, 34 μέρες μετά το σοκαριστικό επεισόδιο που υπέστη.

Τραϊάνα Ανανία: «Πιστεύω ότι θα υπάρχει θετική έκβαση»

Ο πρώτος άνθρωπος που είδε τον Δημήτρη Κόκοτα σε άσχημη κατάσταση ήταν η παρτενέρ του στο J2US, Τραϊάνα Ανανία, η οποία έμεινε μαζί του μέχρι την τελευταία στιγμή που πήγε και τον παρέλαβε το ασθενοφόρο από το στούντιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» η ηθοποιός δήλωσε ότι μιλάει με την σύζυγο του τραγουδιστή όποτε μπορεί και εκείνη, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι έχει δηλώσει πως θα επιστρέψει στο J2US του χρόνου με τον Δημήτρη Κόκοτα. «Το κλειδώνω, για να γίνει έτσι», είπε.

«Είμαστε σε καλό δρομο, έχω κεντράρει το μυαλό μου στη θετική έκβαση της κατάστασης. Πιστεύω ότι θα υπάρχει, είμαι σίγουρη», τόνισε η Τραϊάνα Ανανία

Σχόλια